HEILIG JAAR 2000

Paus Johannes Paulus II knielt in de zojuist geopende Heilige Deur, Kerstmis 1999 (Bron: www.vatican.va)De Rooms Katholieke Kerk viert in het jaar 2000 een Jubileumjaar, ook wel Heilig Jaar genoemd. Tal van activiteiten worden er georganiseerd. Daarvan wordt via het Internet ook bericht. Op deze site staan links naar een aantal hoogtepunten.

In de verwijzing is een onderscheid gemaakt tussen gebeurtenissen waarbij de Paus zelf een belangrijke rol speelt (bijv. de pelgrimage naar het Heilig Land), dan wel de bijzondere dagen voor bepaalde doelgroepen of feesten (zoals die voor de Permanente Diakens, Eucharistisch Congres en de Wereldjongerendag 2000).

In oktober zijn er de Jubileumvieringen voor de Bisschoppen (met de toewijding aan het Onbevelkte Hart van Maria) en de Gezinnen geweest.

Met het sluiten van de Heilige Deuren van drie grote basilieken op vrijdag 5 januari en op zaterdagmorgen 6 januari de Heilige Deur van de Sint Pieter is het Heilige Jaar 2000 gesloten. Bij gelegenheid van  deze sluiting heeft de Paus een Apostolische Brief geschreven: "Novo Millennio ineunte" / "Aan het begin van een nieuw millennium".[ Engelstalige versie] [ Duitstalige versie]

Voor een overzicht van de sluitingceremonies in Rome
Voor een overzicht van de afsluitinde vieringen Nederlandse Bisdommen
Voor meer berichten, zie www.kath.nl